Skjulte skatter

Ravi og Ellen skal besøker Lennart, som bor på Frogner i Oslo. Lennart er en utpreget samler og elsker gjenstander fra 50- og 60-tallet.
 • Se Sesong 1 - Episode 1
 • Skjulte skatter
  42:55

  Episode 1

  11 mars 2013

  I premieren på Skjulte Skatter besøker vi Terje og kona Torill på Jessheim. Eiendommen bugner av spennende eiendeler, men er de verdt noe? Jannecke får et lattermildt gjensyn med LP-klassikere fra 80-tallet, mens Inge finner en godbit han ikke hadde forventet å se på Jessheim. Terje er lidenskapelig opptatt av gamle leker, og blir som en liten gutt når han viser frem samlingen sin. Vil han kvitte seg med denne for å oppnå drømmen om en reise med barnebarna?

 • Episode 2

  12 mars 2013

  På Manglerud i Oslo har Kaja innredet sin toroms leilighet som en vakker villa. Hun elsker fransk landsstil, og håper at det gjemmer seg verdier blant de mange møblene hun har samlet gjennom årene. Ravi finner ut hva håndverkermannen Nikolai tenker om å bo i et blendahvitt hjem, og Ellen får en stor overraskelse når hun snoker rundt i Kajas kjellerbod. Hva ønsker Kaja egentlig å bruke auksjonspengene til?

 • Episode 3

  13 mars 2013

  Jannecke og Inge besøker Ingeborg i Holmestrand. Hun bor på en vakker storgård, og føler på både forbannelsen og velsignelsen ved å ha mye lagringsplass. Snart skal odelsjenta Marie overta familiegården, og derfor er det behov for en opprydning. Begge døtrene til Ingeborg er med på skattejakten, og det viser seg å bli en utfordring å få de tre bestemte damene til å enes om hva de vil kvitte seg med. Vi lærer noe nytt om utstoppede dyr, og auksjonen byr på flere overraskelser.

 • Episode 4

  14 mars 2013

  I dag skal Ravi og Ellen besøke Hotel Cæsar-stjerne Marianne Westby. Sammen med søsteren Kristine vil hun auksjonere bort gamle familieklenodier for å finansiere en overraskelse for Bestemor på 92 år. Finnes det en kjøper til den originale charleston-kjolen fra 20-tallets New York? Eller til sjeselongen oldefaren fikk sendt med dampbåt til Oslo rundt 1920? Og klarer de å kvitte seg med disse tingene som har hatt affeksjonsverdi for familien i så mange år?

 • Episode 5

  18 mars 2013

  I Stjørdal bor Irina og Geir på et vakkert småbruk sammen med sine to yngste barn. Irina er interiørdesigner og har som spesialitet å sette sitt helt spesielle preg på gamle gjenstander. Irina er veldig glad i Norge, men savner sitt fødeland Colombia. Hun drømmer om å ta med seg familien dit, og håper at Skjulte Skatter kan hjelpe henne. Jannecke og ekspert Inge tar oppgaven på alvor, og endevender gården for å se om det kan skjule seg noen skatter under all rosemalingen.

 • Episode 6

  19 mars 2013

  Rockelegendene i TNT har bestemt seg for å auksjonere bort instrumenter og spesielle gjenstander fra en lang artistkarriere. Ravi og ekspert Ellen møter bandet på Toten, og det ligger an til å bli en helt spesiell dag på jobben. Ravi får så ørene flagrer når TNT demonstrerer en overraskelse de har jobbet med hele natten. Men hvordan vil det gå på auksjon når bandet egentlig ønsker å beholde alle tingene selv?

 • Episode 7

  20 mars 2013

  I dag er Jannecke og Inge i Trondheim for å møte Sunniva, som i likhet med de fleste av oss har både gode og dårlige sider. Hun er for eksempel veldig god på alt som har med vikinger å gjøre, og veldig dårlig på å kvitte seg med ting. Vi har tenkt å hjelpe henne med det siste, selv om vi raskt innser at det kan bli en utfordring. Vi får heldigvis hjelp av Sunnivas venninne Heidi, som er svært motivert for å oppnå drømmen om å restaurere den gamle rundovnen i kjelleren. De to damene har nemlig planer om å plantefarge klær..

 • Episode 8

  21 mars 2013

  Sigurd Storm er en interiørdesigner som har sansen for alt som glitrer. Han elsker Dynastiet, og favoritten er Krystle. Et annet stort idol er Barbie. Sigurd har over 30 Barbie-dukker som han designer klær til. Sammen med søsteren Kristine ønsker han å auksjonere bort flotte gjenstander de har arvet etter faren som gikk bort for en tid tilbake. Pengene vil de bruke på en glamorøs partytur til Østerrike, farens hjemland. Sigurd mener gjenstandene er svært lukrative, men er auksjonsgjengerne enige?

 • Episode 9

  1 apr. 2013

  I dag skal Jannecke og Inge besøke Roger, som bor med kone og barn like utenfor Trondheim sentrum. Eldstedatteren er en av Norges beste hundekjørere, og har vunnet over selveste Lars Monsen! Roger håper at Skjulte skatter kan hjelpe ham med å få inn nok penger til å finansiere datterens deltagelse i Finnmarksløpet 2013. Så spørs det bare om en gammel meteoritt og noen malerier kan oppfylle drømmen til «årets pappa».

 • Episode 10

  2 apr. 2013

  Inger Hovengen er en driftig dame som bor alene på en gård på Ryfoss. Hun er uten tvil hva man kan kalle en ekte samler, noe den stappfulle låven hennes bærer preg av. Ivar og Ellen har tatt turen for å se om samlemanien hennes kan ha båret noen frukter. Drømmen til Inger er å gjøre om hagen til en attraktiv lekeplass for sine kjære barnebarn. Men klarer Ellen å overtale henne til å selge de gamle skattene de finner på låven?

 • Episode 11

  3 apr. 2013

  Jannecke og Inge besøker denne gangen et stort gult hus på idylliske Bakklandet i Trondheim. Der finner vi den musikalske og kunstinteresserte familien Baudouin Lie. De drømmer om en klebersteinsovn på familiehytta, noe som kan gagne hele storfamilien. Det er eldstedatter Marianne som åpner dørene for Skjulte skatter, for selv om hun for lengst har flyttet fra barndomshjemmet, er det hun som har lettest for å kvitte seg med ting. Marianne håper at foreldrenes gamle kunstskatter kan hjelpe dem mot målet.

 • Episode 12

  4 apr. 2013

  45 minutter nord for Trondheim ligger den hyggelige lille landbrukskommunen Frosta. Her bor bestevenninnene Hilde og Guri Arna, som begge er hjelpepleiere med en stor interesse for interiør og gamle ting. Sammen har de startet bruktbutikken "Brukt og Brukbart", som har tatt opp mye av deres tid, og nå ønsker de å gi noe tilbake til sine tålmodige ektemenn og barn. Drømmen er en reise til Bulgaria, og Ravi og Ellen er satt på saken.